Mindenki ismeri a rántott camambert és az áfonya lekvár varázslatos kombinációját. Ezek mellé már csak leveles tésztára van szükségünk és máris kikiálthatjuk magunkat a világ urának.

 

Hozzávalók négy személyre:


áfonyalekvár
50 dkg leveles tészta
négy korong camambert sajt
 

Leveles tésztát kinyújtjuk, nagy háromszögekre vágjuk, akkorákra, hogy egy egész korong camembert bele tudjunk csomagolni. Alaposan bekenjünk áfonya lekvárral, (evvel ne spóroljunk, minnél több annál jobb) ráhelyezzük a sajtot, a tésztát behajtogatjuk. Ezután előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük, egsezn addig amíg a tészta szép aranybarna nem lesz.

Tálalásnál félbevágjuk, majd vitaminsalátát helyezünk mellé köretnek. A salát és az áfonya édes íze tökéletesen kiegészíti egymást, fantasztikus kombináció.

 

Tökéletes nyári étel a forró délutánkra.

 

 

Egy tipp a vitaminsalátához:

Összetevők:

retek
jégsaláta
újhagyma
paradicsom
medvehagyma
kaliforniai paprika

Mindent összeaprítunk, majd alaposan összekeverjük. Ne ízesítsük se balzsamecettel, se sóval, se olajjal, természetesen a legjobb az áfonyalekvárral és az olvadt sajttal.

 

Bon appétit!

Címkék: saláta sajt főétel

A bejegyzés trackback címe:

https://andraskonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr71914533

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása