A klasszikus tyúkhúsleves kiegészítve a fantasztikus maceszgombóvval. Igazi tökéletes hétvégi ebéd egyik alappízlére. Próbáljátok ki. 

 

Húsleves hozzávalók és elkészítése:

1.5 kg tyúk
2 nagy fehérrépa
3 nagy sárgarépa
1 fej vöröshagyma
sáfrány, só, erős pista (1 kiskanálnyi)

 

1. A tyúkot feldaraboljuk. 6-7 literes vízzel telített fazékba berakjuk  főzni. Evvel egy időben az egész hagymát, az ujjnyi vastagságra felvágott sárgarépákat, a ceruza vastagságú fehérrépát a teáskanálnyi sáfrányt, sót hozzáadjuk.

2. Fedő alatt felforraljuk, majd minimális lángon körülbelül 2 órát főzzük.

3. A végén ízesítésként erős pistát keverünk hozzá, majd ha megfőtt a hús tálalhatjuk is.

 

 

Maceszgombóc hozzávalók és elkészítése:

5 tojás
só, bors
25 dkg maceszliszt (pászka)
 

1. Tojásokat fölverjük, majd a maceszlisztet, a borsot és a sót belerakjuk. Összekeverjük, majd néhány óráig állni hagyjuk.

2. Kifőzés előtt, a fővő húslevesből egy kis merőkanálnyit helyezünk az összekevert maceszgombóc alapba. Összedolgozzuk, kis gombócokat formálunk belőle.

3. Egy másik lábosba, húsleves alaplét merünk, majd ebben a kis gombócokat 5 percig főzzük. 

 

 

 

Címkék: leves előétel

A bejegyzés trackback címe:

https://andraskonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr621909751

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása