A klasszikus tyúkhúsleves kiegészítve a fantasztikus maceszgombóvval. Igazi tökéletes hétvégi ebéd egyik alappízlére. Próbáljátok ki.
Húsleves hozzávalók és elkészítése:
1.5 kg tyúk
2 nagy fehérrépa
3 nagy sárgarépa
1 fej vöröshagyma
sáfrány, só, erős pista (1 kiskanálnyi)
2. Fedő alatt felforraljuk, majd minimális lángon körülbelül 2 órát főzzük.
3. A végén ízesítésként erős pistát keverünk hozzá, majd ha megfőtt a hús tálalhatjuk is.
Maceszgombóc hozzávalók és elkészítése:
5 tojás
só, bors
25 dkg maceszliszt (pászka)
2. Kifőzés előtt, a fővő húslevesből egy kis merőkanálnyit helyezünk az összekevert maceszgombóc alapba. Összedolgozzuk, kis gombócokat formálunk belőle.
3. Egy másik lábosba, húsleves alaplét merünk, majd ebben a kis gombócokat 5 percig főzzük.