A csicseriborsó és Én!

 2010.04.14. 15:00

Évek óta tervezem, hogy végre elkészítek otthon egy kis humuszt, már az alapanyagokat is megvettem hozzá jó előre, de csak nem tudtam rávenni magam a hosszúnak vélt procedúrára. Kezdődik az egész azzal, hogy előre egy nappal már be kell áztatni a csicseriborsót, plusz utána órákig főzni, hogy puha legyen, majd összenyomkodni. Túl macerásnak, túl bonyolultnak tűnt.

 

Tévedtem! Egyszerű volt, tiszta, és a végeredmény pedig nagyszerű.

 

 

Hozzávalók:

szezámmag
citromlé, olívaolaj
30 dkg csicseriborsó
bors, só, pirospaprika, fokhagyma granulátum

1. Egy nappal előtte beáztatjuk a csicseriborsót, persze ezt csak akkor kell megtenni, hogy ha nem konzervet használunk, hanem a boltban kapható kőkemény száraz magvakat vesszük meg.

2. Áztatás utáni másnap feltesszük főni lassú tűzön 1 órára, a vízbe kis sót rakunk. 1 óra elteltével leszűrjük, majd összepasszírozzuk. Könnyebb, ha van otthon aprító gép, nekem sajnos csak bot mixerem van, azzal próbálkoztam, de nem nagy sikerrel, így marad számomra a villa és a kezem sajgó fájdalma.

3. Ha teljesen szétpasszíroztuk a csicseriborsót hozzáöntünk pár evőkanál olívaolajt, pár csepp citromlevet, megszórjuk borssal, pirospaprikával és a fokhagyma granulátummal.

4. Pár maroknyi szezámmagot pirítunk, melyet ugyancsak beleszórunk a masszába. Alaposan összekeverjük, kóstolgatjuk. Addig fűszerezzük, amíg a saját ízlésünknek megfelelő lesz a krém.

Nagyon egészséges, fehérjében gazdag étel. Tálalható hússal, kenyérrel, pitával, bármivel. Készítsétek el!

Címkék: előétel egzotikus

A bejegyzés trackback címe:

https://andraskonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr411920485

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása