Kínai szilváscsirke

 2010.04.08. 16:00

Ha meg kell nevezni kedvenc konyhámat az mindenképpen a kínai lenne, nincs olyan hét, hogy ne főzzem meg otthon valamelyik remek csirkés ételüket, vagy be ne térjek éttermeikbe. Egy kis kísérletet próbáltam ki, a boltban kapható Maláj Uncle Ben's szószt otthon készítettem el, persze kicsit variálva, ízesítve. Ha gondoljátok, próbáljátok, ki. Nagyon egyszerű és nagyon finom. Könnyedén az asztalotokra tudjátok varázsolni a Távol-Kelet fantasztikus ízeit.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A receptet te is tudod változtatni, nyugodtan lehet a húshoz egy kis póréhagymát sütni, vagy akár több csípős szószt belerakni, vagy ha nagyon szereted, a különleges ízeket egy kis szerecsendióval még inkább megbolondíthatod. Persze csak saját felelősségre.

 

 

Hozzávalók:

 

60 dkg csirkemell
2 fej vöröshagyma
10 dkg aszalt szilva
szójaszósz, chili szósz
bors, gyömbér, fokhagyma granulátum, kínai fűszerkeverék

 

1. Az előzőleg kiklopfolt csirkét kis csíkokra vágjuk, és egy estére berakjuk a hűtőbe a szójaszószos, borsos, chilis páclébe.

2. A csirkéket egy nagy tepsibe lefektetjük, és alufóliával letakarva körülbelül 35 percig sütjük 160 fokon.

3. Két fej vöröshagymát megdinsztelünk, hozzáöntünk 2 dl vizet, az aszalt szilvát, kis szójaszószt, csipetnyi gyömbért, borsot, fokhagyma granulátumot, és két kiskanál kínai fűszerkeveréket. Pár percig ezt forraljuk.

4. A húsokat kis darabokra vágjuk, icipicit megpirítjuk, majd hozzáöntjük az előzőleg összerakott szószhoz, majd addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik, ez körülbelül 5-10 perc.

5. Kész az étel, tálalhatjuk rizzsel, krokettal vagy esetleg krumplival. Én a rizst ajánlom hozzá.


祝您好胃口

Címkék: csirke főétel egzotikus

A bejegyzés trackback címe:

https://andraskonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr291904188

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása